ARTIKEL PANAS!!!

Sabtu, 2 Mac 2013

LAHAD DATU : TIAN CHUA DAN ANWAR 'DIBOGELKAN" OLEH FMT...

Dalam artikel sebelum ini berjudul HUMBANKAN CINA LAKHANAT NI KE LAHAD DATU!!!, kawan telah menyentuh mengenai betapa biadapnya kenyataan yang dilkeluarkan oleh Cina lakhanat bernama Tian Chua ini berkaitan dengan pencerobohan kumpulan yang mengaku sebagai waris Kesultanan Sulu ke Kg Tanduo, Lahad Datu Sabah. Video berkenaan dikeluarkan pada 19/02/2013, sehari selepas pencerobohan itu berlaku. 

HUMBANKAN CINA LAKHANAT NI KE LAHAD DATU!!!

Kawan selama mengendalikan blog ini, sedaya mungkin cuba mengawal diri dari menggunakan bahasa kesat dan kasar yang berlawanan dengan adab-susila orang Melayu dan orang Timur. Namun, kawan dah hilang sabar dengan Cina dajal PKR kesayangan si anugerah Tuhan ni. Perangai pun dah jadi macam khinzir yang menjadi menu kegemaran kaum sepet dia tu.

Jumaat, 1 Mac 2013

PAK BERAHIM NI, NAK KENA TAJI AGAKNYA....


Pak Berahim ni, kalau nak kutuk orang pun, agak-agak la sikit... Tengok la depan-belakang, kiri-kanan dulu.  Dalam ceramah Pak Berahim di Kampung Kempadang, Kuantan (sumber : Harakahdaily, klik sini), dia nasihatkan pengundi di sana supaya pilih wakil rakyat yang sepatutnya jadi pekerja untuk rakyat, bukannya jadi bos.

Khamis, 28 Februari 2013

HUDUD : ANTARA REALITI DAN FANTASI PART 1

Polemik mengenai pelaksanaan hukum hudud ini bermula apabila Enakmen Kanun Jenayah Syariah (II) Kelantan diluluskan oleh Dewan Undangan Negeri Kelantan pada tahun 1993. Bagaimanapun, sehingga kini, ianya belum diwartakan untuk dilaksanakan. Puncanya adalah disebabkan oleh sekeping surat yang diutuskan oleh Perdana Menteri Malaysia ketika itu, Datuk Seri (sekarang Tun) Dr Mahathir bin Mohamad yang antara isinya, tidak merestui pelaksanaan enakmen berkenaan atas beberapa sebab yang akan kawan sentuh kemudian.

Rabu, 27 Februari 2013

HALAL UNTUKKU, HARAM UNTUKMUGara-gara penyiaran video aksi Salleh Yaakob (SY) dan Nabil Ahmad mempersendakan manifesto PR di You Tube, laman Facebook radio Sinar dibanjiri komen dari pencacai tegar PR mengutuk SY dengan pelbagai gelaran seperti lembu dan anjing. Ada pula yang meminta supaya stesen radio nombor 1 Malaysia itu supaya memecat SY.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...