ARTIKEL PANAS!!!

Sabtu, 14 Mei 2011

BERAPA JUTA RAZALI DIBAYAR BN?

Semalam negara digemparkan dengan laporan polis yang dibuat oleh seorang ahli DAP, Mohd Razali Abdul Rahman yang mendakwa ikrar segolongan paderi Kristian dalam satu majlis kesyukuran yang dianjurkan oleh Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi untuk menukar agama rasmi Malaysia kepada Kristian adalah benar dan bukannya spekulasi blogger yang mendedahkan isu berkenaan.

SESETENGAH CINA LANGSUNG TAK CAKAP BAHASA MALAYSIA
Malaysian Insider membuat satu kajian mengenai sejauh mana kaum Cina bertutur menggunakan Bahasa Malaysia (BM). Seramai 107 orang responden Cina dewasa yang ditemubual dan 28 orang atau 26.1% hampir langsung tidak menggunakan BM ataupun memahami pertuturan dalam BM.

LA!!! AWAT TAK HABAQ MAI???

Tembelang kerajaan Pas Kedah yang berkeras tak nak bagi UUM teruskan rebat cukai tanah yang dinikmati selama ini dah pecah. Rupa-rupanya, kerajaan negeri mengharapkan bayaran cukai tanah tahunan RM1.7 juta tu untuk menampung perbelanjaan negeri. Datuk Seri Azizan sendiri mengakui kerajaan kekurangan hasil.
Petugas Mahkamah Tinggi Alor Setar menyita pejabat Majlis Bandaraya Alor Setar, semalam. – gambar utusan malaysia

BOSAN!!! BALIK-BALIK SAH ASLI...

PDRM semalam mengeluarkan kenyataan bahawa rakaman video seks yang sedang hangat diperkatakan sekarang telah disahkan sebagai rakaman asli oleh pakar dari Amerika Syarikat. Seingat kawan, ini dah kali ketiga, pengesahan keaslian rakaman video tu dilakukan oleh pihak polis.

MCA PUN LEBIH KURANG MACAM DAP JUGAK

Laman web Malaysian Insider hari ini mengeluarkan kenyataan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek (klik sini) yang menuduh DAP cuba memecahbelahkan negara ini dan bakal menyebabkan kaum Cina terasing menjadi pakatan pembangkang.

Rabu, 11 Mei 2011

PAS JUARA GULA...


Kerajaan telah mengambil keputusan untuk mengurangkan subsidi gula sebanyak RM0.20 lagi berkuatkuasa 10/05/2011. Dengan ini harga gula pasir naik menjadi RM2.30 sekilogram.

TEOH LEE LAN : MANGSA PERMAINAN POLITIK DAP

Adik Teoh Beng Hock, Teoh Lee Lan telah diberi "amaran keras" oleh Pengerusi Suruhanjaya Siasatan Diraja, Tan Sri James Foong Cheng Yuen apabila mengeluarkan kenyataan "RCI bersekongkol dengan SPRM". Tan Sri James memberitahu bahawa suruhanjaya akan mengambil tindakan tegas ke atas Lee Lan jika terbukti dia mengeluarkan kenyataan itu. 

PENAMAT EPISOD KEMATIAN TEOH BENG HOCK SEMAKIN HAMPIR
Suruhanjaya Diraja Penyiasatan Kematian Teoh Beng Hock hari ini mengakhiri prosiding penyiasatannya setelah bersidang sejak 14 Februari 2011 dan memanggil 70 orang saksi untuk direkodkan keterangan mereka. Laporan hasil siasatan suruhanjaya ini akan diserahkan kepada DYMM Seri Paduka Baginda, Yang Di Pertuan Agong pada 24 Jun ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...