ARTIKEL PANAS!!!

Sabtu, 9 Julai 2011

SATU KEMATIAN INSIDEN KOTOR 2

Peguam PKR, Latheefa Koya beri kenyataan yang demo jalanan Kotor 2 hari ini meragut korban satu nyawa. Baharuddin Ahmad, 59;  seorang pemimpin ranting PKR, tersungkur semasa melarikan diri dari tembakan gas pemedih mata FRU. Dia diisytiharkan meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur.

POLIS MALAYSIA ZALIM TERHADAP TAHANAN KOTOR 2?

Dalam insiden Kotor 2 hari ni, juak-juak penganut Kotor 2 pasti menyumpah-seranah polis kerana memandikan mereka dengan air asid dan membuat mereka menangis bila terkena asap "sedih". Dah tu, ramai pulak yang ditangkap. Setakat jam 6.40 petang tadi, 1,667 orang bakal jadi banduan jika disabitkan bersalah ketika dihadapkan ke mahkamah nanti. 

Zalim betul polis Malaysia ni ya! Kita tengok apakah nasib tahanan Kotor 2 hari ni. Adakah mereka dilayan lebih buruk dari tahanan Kem Guantanamo Amerika?

KOTOR 2 : ANALISIS MALAYSIAN INSIDER YANG PENUH PEMBOHONGAN

Pertamanya, maaf kerana kawan menyepi sepanjang hari ini dari membuat catatan berkenaan dengan Kotor 2. Ini kerana, kawan tidak berada di ibukota untuk menyaksikan apa yang berlaku. Jadi, biarlah sahabat-sahabat blogger pro BN melaporkan secara langsung dari lokasi dan kawan mengulasnya kemudian.  

Wartawan Malaysian Insider, Debra Chong dengan pantas membuat analisis yang Putrajaya telah GAGAL dalam menghalang ulangan demonstrasi jalanan Bersih 2007 yang menyaksikan pengecutan sokongan undi kepada BN dalam PRU12 Mac 2008.

Khamis, 7 Julai 2011

KJ : JANGAN BERLAGAK WIRA, BOLEH TAK?

Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaludin mendakwa polis KL menyemarakkan ketegangan berkaitan Kotor 2 apabila mendapatkan perintah mahkamah bagi menghalang dia dan 90 orang lain dari memasuki ibukota pada Sabtu, 9 Julai ini. Dia seterusnya berkata, sekembalinya dia dari misi Gaza, "dia diharamkan dari bandaraya dia tinggal".

MP PAS KUALA SELANGOR YANG TAK SERIK-SERIK

Namanya ada gelaran Dr, tapi kenyataan yang dibuatnya lebih rendah tarafnya dari pemikiran seorang budak tadika. Tak taulah kalau dia ni keluarkan kenyataan semata-mata untuk glamor dan mendapatkan publisiti sehingga merendahkan darjat intelektual golongan Dr.

KL BAKAL LENGANG, AMAN DAN DAMAI SABTU NI

Polis telah berjaya mendapatkan perintah mahkamah untuk menghalang 91 orang dari berada di KL dan juga menutup jalan-jalan di ibukota pada Sabtu ini.

Antara yang dinamakan dalam perintah mahkamah itu ialah Ambiga Bebal, Khairy Jamaludin dan Datuk Ibrahim Ali serta Maria Chin Abdullah. Semua yang disenaraikan dalam perintah itu adalah 66 orang dari Kotor 2, 14 dari Perkasa dan 11 dari Pemuda Umno. Mereka yang tersenarai ini akan ditangkap jika mengingkari arahan berkenaan.

Polis berkata bahawa orang-ramai tidak digalakkan untuk masuk ke Bandaraya KL pada Sabtu ini.

Nampak gayanya, KL akan lengang pada Sabtu ni. Penduduk di tengah ibunegara akan merasai suasana tenang dan aman damai tanpa hiruk-pikuk bunyi kenderaan dan kesibukan kota yang merimaskan. Bukannya senang nak mendapat kedamaian sebegini di tengah kota kosmopolitan yang sentiasa sibuk tak kira siang mahupun malam, hatta ianya cuma sehari saja.

Itulah rahmat tersembunyi dari tindakan polis menyekat semua jalan masuk ke KL nanti. Dan golongan yang akan menyumpah-seranah nanti adalah masyarakat peniaga dan pemilik gedung membeli-belah mega yang berada di ibukota. Mana taknya, kerugian yang ditanggung akibat perniagaan yang kurang laris pada Sabtu ni mungkin mencecah angka jutaan ringgit dan boleh mencecah ke angka bilion RM.

Apapun, jangan salahkan polis yang bertindak sedemikian untuk keselamatan keseluruhan rakyat. Salahkan puak bebal  yang merasakan diri mereka kebal dari undang-undang sehinggakan semua larangan termasuk titah Tuanku YDP Agong pun hendak dilanggarnya. Dan siapakah mereka ini? Tak lain tak bukan adalah puak penjilat India Juara Murtad yang tak sedar dek untung itu....          

AMBIGA BEBAL TETAP NAK STADIUM MERDEKA JUGAK!!!

Malaysian Insider menyiarkan kenyataan yang penjilat-penjilat Kotor 2 tetap tidak berganjak dari pendirian mereka untuk mengadakan perhimpunan berkenaan di Stadium Merdeka di sebalik keputusan kabinet yang tidak membenarkan perhimpunan itu diadakan di stadium berkenaan.

Rabu, 6 Julai 2011

AMBIGA PAKSA JUGAK NAK GUNA STADIUM MERDEKA!!!

Perbadanan Stadium Merdeka telah menolak tempahan Bersih 2 untuk menggunakan stadium berkenaan pada jam 2-4 petang Sabtu, 9 Julai ini. Antara alasan penolakan berkenaan ialah ada kejohanan sukan pengurusan dalaman dan pengubahsuaian (renovation).

AMBIGA MINTAK SURUHANJAYA DIRAJA PULAK...

Sebagaimana yang kawan ulas semalam dalam artikel bertajuk "Langkah makan diri DS Najib" (klik sini), India Juara Murtad ni dah mula bersuara mintak PM membebaskan semua tahanan Bersih 2. Tak cukup dengan itu, dia mintak pulak PM menubuhkan satu suruhanjaya diraja bagi meneliti amalan-amalan pilihanraya di negara ini.

Selasa, 5 Julai 2011

LANGKAH MAKAN DIRI DS NAJIB

Puak penjilat Ambiga India Juara Murtad merayakan "kemenangan" mereka apabila dibenarkan menghadap DYMM SPB YDP Agong dan PM Datuk Seri Najib bersetuju menawarkan stadium untuk Juara Murtad mengadakan perhimpunan Bersih 2. Ikuti artikel penuh Malaysian Insider di sini.   

PEMUDA PAS SELANGOR NI TAK PERGI SEKOLAH KE?

Dalam artikel yang disiarkan Harakahdaily bertajuk "Kerajaan, polis dan SPR jangan angkuh" (artikel penuh, klik sini), Dewan Pemuda Pas Selangor mendesak 3 pihak di atas membuka semula pintu rundingan agar perjalanan program Bersih 2 itu lancar dan teratur.

Isnin, 4 Julai 2011

AMBIGA BEBAL CABAR TITAH YDP AGONG?

India Juara Murtad tu kata, dia nak menghadap YDP Agong. Keputusan samada perarakan Bersih 2 pada 9 Julai nanti akan diteruskan atau tidak bergantung kepada nasihat yang diberikan Baginda Tuanku dalam pertemuan yang sedang diaturkan itu.

PERMAINKAN TITAH TUANKU YDP AGONG : TANGKAP MEREKA NI!!

Berikut adalah beberapa komen yang kawan sifatkan mempersendakan titah DYMM YDP Agong Sultan Mizan berkenaan Bersih 2. Komen-komen ini kawan petik dari artikel berkaitan yang disiarkan oleh laman web Free Malaysia Today (klik sini).

Ahad, 3 Julai 2011

RINTIHAN PILU LIM GUAN ENG

Entah kenapa, di pagi minggu ni, kawan merasa hiba yang teramat sangat. Mana taknya, baca rintihan pilu Lim Guan Eng kat Harakahdaily (klik sini), buat dada kawan sebak. Barulah kawan tahu betapa susahnya tanggungjawab seorang Ketua Menteri. Buat baik salah, tak buat benda yang baik kena kutuk pulak.

MAT SABU ANGAU GILA KAT AMBIGA

Timbalan Presiden Pas dah naik minyak!!! Dia pertikaikan PDRM tutup pintu rundingan dengan jawatankuasa Bersih 2. Mat Sabu dakwa ini semua kerja BN yang terlalu takut pada Bersih 2. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...